Aktiviteetit. Luonto. Hyvinvointi.

suomeksiin Englishпо-русски

Ilmailu

 

 Tampereen Laskuvarjokerho
Kuva: Teemu Hietakari

Pitkän vapaan tarpeessa?

Vapaalla voidaan tarkoittaa monenlaisia asioita. Yksi lähtee ulkomaanmatkalle, toinen hyppäämään laskuvarjolla. Laskuvarjohyppääjälle pitkä vapaa on hyppyuralla etenemisen merkki ja odotettu saavutus. Elämyksenä vapaapudotus on sananmukaisesti vapaata, todellista irtiottoa työstä ja arjesta.

Tampereen laskuvarjokerho ry on vuonna 1968 perustettu yhdistys. Vuosittain hyppäämme yli 6000 laskuvarjohyppyä ja koulutamme yli 250 uutta hyppääjää alkeis- ja tandemkursseilla.
Tandemkurssilla pääset lyhyen koulutuksen jälkeen hyppäämään pitkän vapaan yhdessä hyppymestarin kanssa.
Pakkolaukaisualkeiskurssilla taas hyppäät alusta asti itsenäisesti ja pitkään vapaaseen pääset yksin, sitten kun kokemusta on karttunut riittävästi.
Nova-alkeiskurssilla pääset heti ensimmäisistä hypyistä alkaen pitkään vapaaseen kahden hyppymestarin valvonnassa.
Toimimme Jämillä viikonloppuisin ja välillä myös arkisin. Kerhon käytössä ovat laskuvarjojen pakkaushalli koulutustiloineen sekä majoitustilat.

Toimimme läheisessä yhteystyössä Pohjois-Suomen Urheiluilmailijat ry:n kanssa. PSUI ry:n hyppykone SMG-92 Turbo Finist HA-YDN “Hayden” on erittäin tehokas potkuriturbiinilentokone, joka vie kerralla 10 hyppääjää noin 15 minuutissa 4000 metriin.
Hyppääjiä yläilmoihin vie myös kerhon oma Cessna U206F lentokone, rekisteritunnukseltaan OH-CMT eli tuttavallisesti “Mike-Tango”. Koneeseen mahtuu lentäjän lisäksi kuusi hyppääjää ja ylin hyppykorkeus on 3000 metriä.

Tule ja koe, pitkän vapaan ja vauhdin huuma! Aloita harrastuksesi alkeiskurssilla tai kokeile lajia ensin tandemkurssilla. Yhteisömme on avoin ja uudet jäsenet toivotetaan aina lämpimästi tervetulleiksi, lämminhenkisen porukan takia lajiin onkin todella helppo upota mukaan.

Kiinnostuitko hyppäämisestä? Ota meihin rohkeasti yhteyttä tai tutustu tarkemmin osoitteessa www.tamlk.org

Yleiset tiedustelut: 0400-331 755
Tandemvaraukset: 0400-353 206
Alkeiskurssi ilmoittautumiset: 0400-778 913

Cxense Display